«Όχι» στην οικονομική υποδούλωση ! Ανοικτή επιστολή προς τον ευρωβουλευτή Χατζημαρκάκη

«Όχι» στην οικονομική υποδούλωση ! Ανοικτή επιστολή προς τον ευρωβουλευτή Χατζημαρκάκη

rodopetala

Ανοικτή επιστολή προς τον ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτή του Φιλελεύθερου κόμματος της Γερμανίας, Γ. Χατζημαρκάκη, που υποστηρίζει την επιβολή σκληρής λιτότητας στην Ελλάδα, έστειλε ο αριστερός βουλευτής της Ελβετίας, επίσης ελληνικής καταγωής, Ιωσήφ Ζησιάδης.

«Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τη βαθύτατη αποστροφή μου απέναντι σε τόση μεγάλη έλλειψη αλληλεγγύης προς το μέλλον του λαού μας και το νόμιμο δικαίωμά του για ελευθερία και εθνική κυριαρχία.

Τα λεγόμενά σας είναι ένα δυνατό ράπισμα σε όλες αυτές τις γυναίκες και αυτούς τους άνδρες που αγωνίστηκαν στη διάρκεια της ιστορίας μας για την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας.

Τα λεγόμενά σας είναι ένα δυνατό ράπισμα σε όλους αυτούς τους Έλληνες μετανάστες, στους οποίους ανήκουμε κι εμείς, που αναγκάστηκαν να φύγουν από την πατρίδα τους για να οικοδομήσουν με τον
ιδρώτα και το αίμα τους τις οικονομίες των πιο μεγάλων καπιταλιστικών ευρωπαϊκών χωρών και πολλών άλλων.

Τα λεγόμενά σας είναι ένα δυνατό ράπισμα προς τους μισθωτούς και τους αγρότες της χώρας καταγωγής μας, οι οποίοι αναγκάζονται να αγωνίζονται για τα νόμιμα δικαιώματά τους και την ελευθερία επιλογής, οι οποίοι δεν είναι υπεύθυνοι για τις νεοφιλελεύθερες οικονομικές επιλογές που τους υπέβαλε η κυβέρνησή τους.

Αγαπητέ συνάδελφε, είστε ελεύθερος να αγκαλιάσετε και να ενδυθείτε με τα ρούχα της ποικιοκρατικής και αυταρχικής εξουσίας του νεοφιλελεύθερου συμφώνου σταθεροποίησης. Είστε ελεύθερος επίσης να δεχτείτε μία συνθήκη υποτέλειας. Υπάρχουν ακόμη στην υφήλιο βουλευτές ελληνικής καταγωγής που
ντρέπονται για την εικόνα που δίνετε για την Ελλάδα αυτή τη στιγμή και που έχουν ακόμη μέσα στο αίμα τους τη δύναμη της ελευθερίας που μας ένωνε πάντα»

One thought on “«Όχι» στην οικονομική υποδούλωση ! Ανοικτή επιστολή προς τον ευρωβουλευτή Χατζημαρκάκη

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *